torstai 4. heinäkuuta 2013

40+0

Tänään on se päivä, laskettu aika. Eikä taideta vielä olla lähelläkään synnytystä. Vauva ei vieläkään ole antanut mitään merkkejä siitä, että kaipaisi masun ulkopuolelle. Eilen kävin päivällä kaupungilla kiertelemässä ja käveltyä tuli jonkin verran. Miehen tultua kotiin lähdettiin vielä yhdessä kävelemään ja tulikin käveltyä melkoisen pitkä lenkki. Eipä näyttänyt edistävän synnytystä :)

Tänään on jo käyty neuvolassakin, eipä ole suuria muutoksia sielläkään havaittu viikkoihin. Tässä kuitenkin neuvolalukemat, jottei vaan muuteta konseptia. Suluissa 39+1 ja ilman sulkuja 40+0.

Paino 76kg (75,4kg)
Verenpaine 116/84 (115/85)
Vauvan syke 132 (138)
Kohdunpohjan korkeus 34 (34)
Sikiön liikkeet ++ (++)
Tarjonta raivotarjonta (raivotarjonta)
Turvotus + (+)
Pissassa ei mitään ylimääräistä.

Taisi täti olla hieman sekaisin. Ensin sanoi, että painonnousu on ollut maltillista. Näpyteltyään lukemat koneelle, sanoi ettei olekaan niin maltillista. 1850g viikossa, viittaisi turvotukseen. En tiedä mitä lukemia täti mahtoi katsoa, mutta viikossa on kyllä tullut 600g. Jätin kommentin omaan arvoonsa. Tällä kertaa oli sijaisen sijainen, joten häntä en tuskin enää tapaa. Mukava täti oli kyllä, mutta en jaksanut alkaa korjailemaan.

Vauva on kiinnittynyt tämänkin tädin mukaan, eikä hän enää pystynyt tuntemaan häpyluutani. Tämä on hyvä merkki synnytyksen kannalta, vaikkakin tädin mukaan kaikilla vauva ei edes kiinnity. Käynnistä jäi kuitenkin enemmän sellainen olo, että merkit antoivat ennemminkin ymmärtää, ettei vauva vielä vähään aikaan ole tulossa. Eli enemmän merkkejä "synnytystä vastaan" kuin se "puolesta". Äh, en tiedä! Yliaikaisuuslähete tehdään kuulemma ensisynnyttäjillä rv41+5. Siihen nyt on ikuisuus vielä. Seuraava neuvola varattiin ensi viikon keskiviikoksi. Jospa sinne ei enää tulisi mentyä.

Noh, täytyy vain odottaa. Vauva tulee kun on valmis.

2 kommenttia:

  1. Täälläkin on tänään laskettu aika ja vauva viihtyy edelleen masussa.. No, 2 viikkoa maksimissaan niin saadaan kääröt syliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan, kaksi viikkoa maksimissaan. Tosin tässä vaiheessa tuntuu todella pitkältä ajalta :) Siitä niin jo haluaisi nähdä oman pikkuisen. Tsemppiä viime hetkiin!

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!