maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lääkärin vastaanotolla

Viime perjantaina oltiin neuvolalääkärin vuoro. Neuvolassa oli etukäteen painotettu puolison osallisuuden tärkeyttä, joten olimme molemmat paikalla. Ennen lääkärin tapaamista neuvolatäti (ei taaskaan oma) mittasi verenpaineen ja painon sekä antoi miehelle täytettäväksi audit-kyselyn (alkoholinkulutusta mittaava). Samalla neuvolatäti kertoi sokerirasituksen tuloksista ja painonnoususta. Siirryttiin seuraavalle kymmenelle (yök!), mutta painonnousu on ollut sopivaa. Itseä kyllä hirvittää. Ei paljoa puutu, että paino olisi noussut jo kymmenen kiloa raskauden aikana. Raskausdiabetesta ei ole (jes!), vaikka sitä kovasti pelkäsin. Ihan vain sen takia, että herkut maistuvat ihan joka päivä. Raja-arvoja en muista, mutta itselläni paastoarvo oli 4,7, tunnin kohdalla 7,7 ja kahden tunnin kohdalla 6,6. Nämä olivat selvästi raja-arvojen alapuolella. Neuvolatäti kertoi myös, että hemoglobiini on hieman laskenut, mutta on vielä hyvä, eli ei tarvitse syödä rautaa. Aiemmin lukema oli 139 (rv11+3) ja nyt 125 (rv28+1).

Lääkärin vastaaotolle pääsin puolisen tuntia myöhässä, itse tarkastus oli nopesti ohi. Lääkäri kyseli ensin voinnista ja jutteli niitä näitä. Jutustelun jälkeen kokeiltiin kohdunsuun tilanne (tässä meni alle minuutti, tyylillä sisään ja ulos), kuunteltiin vauvan syke ja mitattiin kohdunpohjan korkeus. Sitten oltiinkin valmiina. Ja mies oli täysin turhaan mukana! Ärsyttävää kun niin painotettiin miehen läsnäolon tärkeyttä ja loppujen lopuksi hänellä ei ole oikeastaan mitään roolia tapahtumassa, yksi pieni kysely! Noh, tiedänpähän ensi kerralla kun tällaista painotetaan.

Tässä vielä strategiset mitat rv28+1 käynniltä. Suluissa olevat viikolta 23+4.

Paino 70,2kg (68,4kg)
Verenpaine 119/82 (113/78)
Vauvan syke + (130) (höh, ei laittanut korttiin eikä kertonut lukemaa)
Kohdunpohjan korkeus 27 (20)
Sikiön liikkeet ++ (++)

Kohdun suu oli kiinteä ja kiinni, pituus 3 cm.

Seuraava neuvola onkin jo vappuviikolla. Tänään on rv28+4, vaikkakin postauksen kuulumiset ovat muutamaa päivää aiemmalta.

2 kommenttia:

  1. Mä muistan kanssa kuinka sanottiin, että mies mukaan mies mukaan ja kuitenkin se kykki ihan turhaan siellä! Olisi vaan ollut töissä tienaamassa rahaa :D

    *mun blogini http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!