torstai 2. toukokuuta 2013

Terveisiä sairastuvalta ja neuvolasta

Nappasin itselleni mukavan kevätflunssan, ja pari viimeistä päivää onkin mennyt niistäessä. Onneksi flunssa on pysynyt maltillisena, kuumeelta on vältytty. Ensimmäinen flunssainen yö oli kamala! Alitajuntaisesti olin todella huolissani vauvasta, vaikka ymmärrän kyllä, että pieni flunssa ei kovin vakava asia ole. Vauvan olisi pitänyt koko ajan möyriä ja potkia, jotta olisin tiennyt kaiken olevan hyvin. Ja eihän se vauva nyt koko ajan ole liikkeellä! Onneksi ajatukset ovat rauhoittuneet melkoisesti tuon ensimmäisen yön jälkeen.

Tänään oli taas neuvolan vuoro. Toukokuussa alkavat myös perhevalmennukset, toivottavasti ovat hyödyllisiä. Olen hieman huolissani painonnousustani. Alkupainoa oli muutama kilo liikaa ja nyt painoa on tullut ensimmäisestä neuvolakäynnistä 8,5 kiloa. Seuraavalle kympille on siirrytty. Paino on minulle arka asia, ja sen kanssa on hieman taisteltu. Toivoisin, että painon nousu jäisi 10 kilon paikkeille. Mutta tässä on vielä kaksi kuukautta jäljellä ja vauvan paino nousee parisen kiloa. Tiedän, että painonnousu olisi voinut olla vähäisempää, mutta mieli on heikko. Herkut ovat maistuneet liikaa, turha sitä on kieltää. Tiedän myöskin sen, että painon tiputtaminen tulee olemaan minulle haasteellista. Sitä se on aikaisemminkin ollut ja tuolloin lähtöpaino on ollut pienempi. Tiedän myöskin sen, että moni ruudun toisella puolella saattaa ajatella, että ei omaa painoa saisi murehtia, tulkoon mitä tulee. Ikävä kyllä oma suhtautumiseni painooni tulee aina olemaan haastava. Painosta huolimatta rakastan vauvamahaani yli kaiken!

Tällä kertaa neuvolassa tehtiin tutut mittaukset ja täti myös kokeili missä asennossa vauva on. Täytyy kyllä sanoa, että tämä neuvolatäti on aivan ihana! Sellainen lämmin ja aidosti kiinnostuneen oloinen. Tosiaan minusta riippumatta on jo kolmas täti menossa.

Tässä jälleen strategiset mitat rv31+0, suluissa rv28+1.

Paino 72kg (70,2kg)
Verenpaine 101/74 (119/82)
Vauvan syke 130 (+)
Kohdunpohjan korkeus 29 (27)
Sikiön liikkeet ++ (++)
Tarjonta raivotarjonta (kokeiltiin ensimmäistä kertaa)
Turvotus - (tämäkin ensimmäistä kertaa)
Virtsa on joka kerta ollut puhdasta.

Kohdunpohjan korkeudessa mennään hieman keksikäyrän yläpuolella, melko lähellä keskikäyrää. Turvotuksen ja liikkeet täti merkkasi kertomani mukaan, ne olivat kortissa ennen kuin täti oli edes koskenut minuun.

Ehdottomasti parasta antia tällä kertaa oli tieto vauvan asennosta. Itse olen ylävatsalla tuntenut jotain isoa, jonka olen päätellyt olevan joko pää tai peppu. Toivottavasti nyt pysyy raivotarjonnassa, kaipa se vielä voi muuttua. Jostain luin viime viikolla viikkojen paukkuessa, että seuraavan neljän viikon aikana vauvan tulisi kääntyä pää alaspäin, jos on kääntyäkseen. Joten kaipa se voi vielä kääntyä toiseenkin suuntaan?

Tällaisia kuulumisia rv31+0. Neuvolaan mennään seuraavaksi kolmisen viikon päästä ja neuvolalääkäri onkin kesäkuun alkupuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!