maanantai 17. joulukuuta 2012

Kun kahdesta tulee kolme

Uskon, että pariskunnasta lapsiperheeksi muuttuminen on suurempi muutos kuin lapsimäärän lisääntyminen lapsiperheessä. Joillakin tämä tarkoittaa totaalista elämäntavan muutosta. Enää ei voi (tai ainakaan pitäisi voida) juosta yöelämässä samalla tavalla. Elämän prioriteetit muuttuvat täysin.

Mitä tämä muutos tarkoittaa meidän kohdalla? Taloudellisesti tulevaisuutemme on turvattu. Miehen ammatissa töitä riittää ja tekijöistä on pulaakin. Oma ammattiryhmäni ei tule katoamaan, mutta vakituisen työn saaminen on alueellamme hieman haastavaa. Taloudesta ja työstä meidän ei kuitenkaan tarvitse huolehtia.

Omalta osaltamme yöelämässä juokseminen on jo nähty. Ei siellä missään vaiheessa kovinkaan paljoa olla viihdytty, mökkeily ja illanvietto kavereiden kanssa jossain muualla kuin baarissa on ollut enemmän makuumme. Mökkeily jatkuu varmasti kuin myös illanvietot ystävien kanssa. Tosin hieman eri tavalla. Ympäripäissään örveltäminen ei kuulu siihen ympäristöön missä lapsi on. Toisaalta myös ystäväpiirimme on siinä vaiheessa, että osa on jo lisääntynyt ja lopuilla se alkaa olemaan pian ajankohtaista.

Lapsentulossa yksi asia lienee sama jokaisessa uudessa perheessä. Tuoreiden vanhempien kahdenkeskinen aika lähes katoaa. Olemme jo kauan puhuneet siitä, että on tärkeää järjestää parisuhdeaikaa kun olemme lapsiperhe.

Rakastamme matkustamista. Matkustaminen tulee varmasti muuttumaan. Haluaisimme mennä Japaniin, mutta se nyt ei tule olemaan seuraava matkakohteemme. Pienen lapsen kanssa matkustaminen Japanin aivokuumeen alueelle ei houkuttele niin paljon kuin kahdestaan matkustettaessa. Joten Japani jää odottamaan. Lapsen kanssa matkustaminen on muutenkin erilaista. Onneksi tapoihimme ei ole kuulunut juhliminen tai juopottelu ulkomailla. Rytmi tosin hieman muuttunee. Ja ehkäpä oma varauksellisuus ulkomaisiin takseihin lisääntyy! Mitkä turvavyöt saati turvaistuimet!

Kaikenlaiset muutokset ovat nyt pyörineet päässä, tästä se valmistautuminen alkaa. Matkustelusta näin unta tässä yhtenä yönä, siitä nousi se mieleen. Ajatus kolmesta kahden sijaan tuntuu oudolta, hyvällä tavalla. Sitä on kuitenkin vaikea kuvitella.

Täällä ei muuten lasketa öitä jouluun vaan ensimmäiseen ultraan. Se on perjantaina. Tänään rv10+6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!