keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Täyskymppi!

Eilen vietettiin kymppisynttäreitä eli viikkoja tuli 10 täyteen. Ensi viikon perjantaina on luvassa ensimmäinen ultra ja tänään pitäisi soittaa neuvolaan virtsatestin tuloksista. Kunpa vain muistaisin!

Ajatukset pyörivät kovasti joulussa ja mietin tapoja miten kertoa sukulaisille. Yhtenä ideana on käydä ottamassa kopiot ultrakuvista ja laittaa se kirjekuoreen, ehkä tehdä siitä jonkinlainen kortti. Voitaisiin kertoa, että joululahjassa olikin melko pitkä toimitusaika eikä se ehtinyt jouluksi, mutta kirjekuoressa on vinkki lahjasta.

iPhonen Vauva-sovelluksen mukaan sikiö on jo 4,5cm pitkä ja 5g painava. Vatsassa on ollut tuntemuksia, menkkoja muistuttavaa jomotusta, aina silloin tällöin. Johtuu varmaan tuosta huimasta kasvusta! Viikolla 9 sovelluksen mukaan sikiö on 2cm ja 3g. Melkoista vauhtia siellä kasvetaan. Vielä ei varsinaista vauvamahaa näy, mutta suolisto saattaa olla melkoisen turvoksissa. Elikkä viikonlopun turvotus saattoi olla suoliston turvotusta. En kyllä ajatellutkaan, että vielä olisi varsinaista vauvamahaa. Ja tosiaan, saattoi olla ihan muuten vaan paino noussut viime vuodesta.

Vauvasovelluksessa on myös päivittäin vaihtuva yhden lauseen info. Tänään infon mukaan vauvan pikkuisessa päässä alkaa kasvaa tukkaa. Hih! Uskon, että syntyessään vauvamme on melko harvatukkainen. Tämän olettamuksen perustan siihen, että omaamme molemmat vaalet (ne maantienharmaat) hiukset, ja mielestäni ainoastaan tummatukkaiset vauvat omaat kunnon hiuspehkon.

Tänään siis rv10+1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!