perjantai 19. lokakuuta 2012

Pienenpieni pilleri

Pari sanaa pillereistä. Ehkäisypillereiden lopettamisen jälkeen kasvoni ovat alkaneet elämään aivan omaa elämäänsä! Onneksi olen huomannut, etten ole yksin tämän asian kanssa. Näppyjä ilmaantuu naamaan koko ajan, enemmän kuin silloin joskus murrosikäisenä. Ja tietenkin niitä sitten täytyy hipelöidä, jotta ne varmasti ovat mahdollisimman kamalannäköisiä ja pitkäikäisiä. Muuten en itsessäni ole huomannut mitään muutosta pillereiden lopettamisen jälkeen.

Elämään on kuitenkin astunut uusi pilleri, nimittäin äitiysvitamiini. Näitä on napsittu jo keväästä saakka, myönnettäköön, että nykyisin voi joku päivä jäädä napsimatta. Näiden napsiminen aloitettiin äidillisen ystävän puheiden "innoittamana". Heillä on nyt toinen lapsi kiikarissa, joten äiteilystä on puhuttu nyt ja aiemmin. Hän on yksi niistä, joka arvannee meillä olevan myöskin yritystä. Myöskin netistä googlailin (tietenkin) näistä vitamiiniasioista. Foolihappoahan suositellaan, mikäli sitä ei ruokavaliosta tarpeeksi saa ja se olisi suotavaa aloittaa jo raskautta suunniteltaessa. Nämä seikat ainakin on omaan päähän jäänyt, varmasti vitamiineista, hapoista ja muista sanotaan enemmänkin.

Vitamiinien napsimisen lisäksi olen vähentänyt alkoholin käyttöä. Nyt tästä ehkä tuli sellainen kuva, että sitä on kulutettu runsaastikin. Mutta siis jos käytän alkoholia, tapahtuu se kuukautisten aikana tai heti niiden jälkeen, jolloin hedelmöittyminen on vähintäänkin epävarmaa. Käytännössä tämä on tarkoittanut lasillista tai kahta viiniä. Kerran tässä noin puolen vuoden aikana on otettu "runsaammin" eli neljä annosta. Meistä kumpikaan ei ole tupakoinut, joten sen suhteen ei ole tarvinnut muutoksia tehdä. Hieman meni sivuraiteille pillereistä, mutta menköön!

Kerrottakoon vielä, että tätä kirjoittaessani minut valtasi hieman etova olo. Se nyt ei varmastikaan ole mitään raskauspahoinvointia, kuitenkin ollaan vasta kiertopäivässä 18. Aiemmissakin kierroissa on välillä hieman huono olo ollut, liittyneekö kierron vaiheeseen? Nyt se on ainakin kirjattu tänne, muuten en tuntemuksia ole mihinkään kirjannut.

Ihanaa perjantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!