torstai 18. lokakuuta 2012

Tähän asti tapahtunutta

Jotta oltaisiin kaikki "samalla sivulla", seuraa pieni selonteko yrittämisestä tähän asti. Eli pieni katsaus taaksepäin ennenkuin ollaan tässä päivässä.

Pillerit jätettiin pois huhtikuussa 2012, ja varsinainen yrittäminen alkoi toukokuun kierrosta. Ensimmäinen kierto oli hieman pidempi, 32 päivää, jonka jälkeen kierto on ollut 27 päivää. Eihän tuo ensimmäinenkään mikään normaalista poikkeava ollut, mutta pidempi kuin sen jälkeinen kiertoni. Olen ollut onnekas kierron suhteen, heti alusta alkaen tasainen kierto.

Netistä löytyvän ovulaatiolaskurin avulla etsin ovulaation ajankohtaa ja oletettua kuukautisten alkamispäivää. Toki olen kehoanikin tarkkaillut, mutta mitään merkkejä ovulaatiosta en ole huomannut. Käynnissä olevalla kierrolla otin avuksi ovulaatioliuskat. Halusin varmistaa, että ovuloin ja toisaalta ovulaation testaileminen tuntui konkreetilta tekemiseltä. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta jotenkin koin tarvitsevani sitä. Ovulaatio löytyi ja se oli silloin kuin netin laskurikin sitä osoitti.

Aluksi merkkailin tarkkaan ylös lakanoiden heiluttamiset, mutta sittemmin olen siitä luopunut ja poistanut vanhatkin merkinnät. Tällä kierrolla heiluttelimme lakanoita ahkerasti ovulaation aikoihin, viitenä peräkkäisenä päivänä. Viimeiset kerrat olivat todellakin yrittämistä otollisen ajankohdan vuoksi. Aiemmat kerrat ihan spontaaneita, "muuten vaan" kertoja. Ovulaatiobongauksen jälkeen emme halunneet jättää yrittämättä. Tässä vaiheessa kyseessä oli todellakin lapsenteko, nautinto oli melko kaukana. Onneksi molemmat suhtaudumme tähän huumorilla ja ymmärtävästi. Aina ovulaatio ei osu siihen kiireettömämpään aikaan, kuten nyt.

Yrityksiä on siis ollut seitsemän kiertoa. Kertaakaan ei ole tarvinnut raskaustestejä tehdä, eikä niitä toistaiseksi kaapista löydy. Toiveet ovat taas korkealla tämän kierron suhteen. Ikävä kyllä, sisälläni asuu pieni pessimisti. Olen jotenkin varma, että koska vielä raskaus ei ole alkanut, ei se alakaan ilman hoitoja. Vaikka asiahan ei näin välttämättä ole. Jotenkin omassa mielessäni on ajatus, että joko onnistutaan melkein heti tai sitten ei ollenkaa ilman hoitoja. Tästä ajatuksesta pitäisi päästä eroon. 

Tänään eletään kiertopäivää 17 yrityskierrolla seitsemän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!