maanantai 14. tammikuuta 2013

2. neuvolakäynti

Tänään oli toinen vierailu neuvolassa, lisäksi on siis käyty yhdessä ultrassa.

Tällä käynnillä tehtiin perusmittauksia eli painon, verenpaineen ja kohdunpohjan korkeuden mittaukset sekä kuunneltiin vauvan sykettä. Lisäksi neuvolan täti kertoi laboratoriotuloksista ja antoi mukaan täytettäväksi kyselyn perheen voimavaroista, esitteen Tietoa tuleville vanhemmille -illoista se sekä ohjeet lantionpohjan lihasten treenaamiseen.

Paino ei ollut noussut neuvolankaan vaa'an mukaan ja täti totesikin painon pysyneen hyvin. Vaaka itse asiassa näytti 500g vähemmän kuin ensimmäisellä kerralla, mutta tämä selittynee vaatevalinnoilla. Kotivaa'an mukaan tiputusta ei ole tapahtunut. Neuvolassa kun punnitaan vaatteet päällä, kotona taas punnitsen ilman vaatteita. Sukupuolitautien kokeiden tulokset olivat negatiivisia (eipä ollut yllätys), hemoglobiini (139) hyvä ja kaikki kunnossa. Sokerirasitukseen joudun myöhemmin, kaupungissamme yli 25-vuotiaat laitetaan joka tapauksessa sokerirasitukseen. Koska kaikki tulokset olivat toistaiseksi hyviä, ei vielä tarvitse rasitusta tehdä.

Oma veriryhmäkin selvisi, se ei aiemmin ollut tiedossani. Vauvan veriryhmä on melkoisen selvä, minulla ja miehellä kun on sama veriryhmä. Mies vain on negatiivinen ja minä positiivinen.

Seuraava rakenneultra on kuukauden päästä, ystävänpäivänä. Neuvolaan mennään vasta maaliskuussa. Silloin luvassa on pidempi käynti, aikaa tulee kuulemma varata tunti.

Monissa vauvailublogeissa on näkynyt jonkinlaista taulukointia neuvolamittauksista ja itsekin ajattelin tällaista.

Suluissa aiemmat tulokset, jotka ovat joko ensimmäiseltä neuvolakäynniltä tai ensimmäisestä ultrasta. Ilman sulkuja olevat tulokset rv15+4.

Paino 63kg (63,5kg)
Verenpaine 110/70 (120/81)
Vauvan syke 150 (162)
Kohdunpohjan korkeus 11 (-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!