torstai 24. tammikuuta 2013

Vakuutusviidakko

Jo kauan ennen raskautta olen ollut sitä mieltä, että meidän jälkeläisemme vakuutetaan jo kohdussa. Selailin muutamien vakuutusyhtiöiden sivuja ja myös muutamia keskustelupalstoja asian tiimoilta. Keskustelupalstoista jäi sellainen kuva, että tässä asiassa ollaan joko puolesta tai vastaan. Vakuutusyhtiöiden sivut olivat yhtä viidakkoa, taidan jättää tämän selvittelyn miehen hommaksi. Tutustua valikoimaan ja esitellä parhaista vaihtoehdoista tiivistelmän.

Itse luotan julkiseen terveydenhuoltoon, ja sanotaanko että terveydenhuolto yleensäkin on erittäin lähellä meidän perhettä. Lapset myös usein otetaan päivystyksessä hieman jonon ohi. Kuitenkin haluan, että pikkuisemme on kunnolla vakuutettu ja jollain tasolla kuitenkin lapsen sairastuessa voi olla mukavampaa mennä yksityiselle vastaanotolle. Viikonloppuisin siellä luultavasti on rauhallisempaa eikä odotushuoneessa tarvitse olla kaikkien mahdollisten baaritappelijoiden kanssa samassa jonossa. Tämä nyt oli melko kärjistetysti sanottu. Ja toisaalta lapsen vanhetessa se jonotusaika siellä julkisella kasvaa.

Pikkuisemme vakuuttamisen lisäksi olen myös pohtinut itseni vakuuttamista. Muistatteko sen mainoksen, jossa kaikki muut oli vakuutettu äitiä, sitä tärkeintä, lukuunottamatta? Ammattiliiton kautta minulla on matka- ja tapaturmavakuutus, mutta koen tärkeäksi vakuuttaa itse itseni lasta varten. Toistaiseksi en ole kokenut vakuuttamistani tärkeäksi, meillä ei ole asuntolainaa, minulla ei ole omaisuutta enkä harrasta mitään minkä takia vakuuttaminen olisi tärkeää.

Mitä mieltä te olette vauvavakuutuksista? Oletteko kokeneet tarpeelliseksi tai oletteko ajatelleet ottaa sellaisen jälkikasvullenne?

Tänään pyörähdettiin taas uudelle viikolle, 17+0.

2 kommenttia:

 1. Meillä oli esikoisella ensimmäisen vuoden ajan vauvavakuutus Pohjolasta. Vakuutus oli otettu ennen pojan syntymää. Vakuutusta ei onneksi tarvittu, niinpä se vajaa 300 euroa meni siltä osin hukkaan. Lopetimme vakuutuksen ensimmäisen vuoden jälkeen enkä ole päätöstä katunut.
  Meidän ongelmamme on, että omalla paikkakunnalle ei ole yksityisiä lääkäreitä, joten julkinen päivystys on ensimmäinen vaihtoehto. Julkisen puolen päivystys toimii ainakin vielä omalla paikkakunnalla arkisin ja lähikaupungissa sitten viikonloppuisin. Toiselle emme ota vauvavakuutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Vakuutus lienee melko turha, mikäli yksityiset palvelut ovat huomattavasti kunnallista kauempana. Toivottavasti palvelut pysyvät paikkakunnallanne eivätkä joudu säätötoimien kohteeksi.

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!