maanantai 24. kesäkuuta 2013

Neuvolajuttuja jälleen

Neuvolassa käytiin jälleen viime viikolla, mutta päivitys jäi tähän viikkoon. Neuvola oli torstaina ja sieltä kirmattiin juhannuksen viettoon.

Tällä kertaa oli rv38+0 ja suluista löytyy rv37+0.

Paino 75,9kg (74,3kg)
Verenpaine 119/87 (124/81) 
Vauvan syke 132 (140)
Kohdunpohjan korkeus 34 (34)
Sikiön liikkeet ++ (++)
Tarjonta raivotarjonta (raivotarjonta)
Turvotus + (+)
Pissassa pelkkää miinusta.

Viikossa paino on noussut järkyttävästi, 1,6kg!!! Tämä oli järkytys. Paino on tätä ennen pysynyt lähes samassa viikolta 34+4. Mielestäni omat ruokailutottumukset eivät ole olleet tuollaisen nousun mukaisia. Kuvittelin, että paino olisi pysynyt samassa. Toisaalta vatsa ei ole toiminut normaalisti, toivottavasti se selittäisi edes hieman tuota nousua. Turvotuskin on ehkä hieman lisääntynyt, mutta mielestäni vasta neuvolakäynnin jälkeen. Juhannuksen saunonta taisi nostaa turvotusta. Toivottavasti tällä viikolla lukema on parempi, eikä ole tullut toista tuollaista nousua.

Edelleenkään en ole havainnut supistuksia, oikeita tai harjoitussupistuksia. Vauva on kiltisti pysynyt raivotarjonnassa ainakin viikosta 31+, jolloin asentoa kokeiltiin ensimmäisen kerran. Neuvolan tädin mukaan joillakin supistukset alkavat vasta kun on synnytyksen aika, ehkäpä kuulun siihen joukkoon. Tavallaan sitä toivoisi supistuksia, jotta tietäisi tilanteen kehittyvän. Vauva kuitenkin on laskeutunut ja kiinnittynyt, joten tädin mielestä synnytys voi alkaa koska tahansa.

Tällaisia tuntemuksia rv38+4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!