maanantai 10. kesäkuuta 2013

Alle kuukausi!

Laskettu aika koittaa alle kuukauden kuluttua ja tuntuu, että vielä olisi vaikka mitä hankittavana. Tosin luulen, että mennään yli lasketun ajan. Neuvolakäynnit ovat tihentyneet kertaan viikossa ja viimeinen(?) lääkärikäynti oli viime viikolla. Käsittääkseni tilanteen vaatiessa on vielä yliaikaisuuskontrolli lääkärin kanssa, mutta toivottavasti ei mennä sinne asti. Tällä kertaa lääkärineuvolassa oma neuvolatäti jututti minua ensin ja otti verenpaineen ja painon. Tämän jälkeen marssittiin lääkärille, joka myös kyseli voinnista ja mahdollisista raskausmyrkytyksen oireista. Lisäksi tutkittiin kohdunsuu ja ultralla vielä tutkailtiin vauvan asentoa. Samaten lääkäri tutki mahdollisia esteitä alatiesynnytykselle. Vihreää valoa näytti, hyvin pitäisi mahtua tulemaan. Kokoarvioita ei vauvasta tehty.

Tällä kertaa mitat ovat rv36+1 ja suluista löytyy rv34+4, joita en muistaakseni vielä ole näytille laittanut.

Paino 74kg (74,2kg)
Verenpaine 114/84 (108/77)
Vauvan syke 140 (130)
Kohdunpohjan korkeus 33 (32)
Sikiön liikkeet ++ (++)
Tarjonta raivotarjonta (raivotarjonta)
Turvotus + (+)
Virtsa edelleen puhdas, kuten joka kerta.

Paino oli pudonnut 200g, mutta uskon tämän olevan vaatteista johtuvaa. Ja tuollainen vaihtelu nyt on ihan normaalia. Hyvä, ettei ole noussut. Turvotus on vaivannut jonkin verran ja fiksuna googlettelin ja eksyin johonkin keskustelupalstalle. Siellä joku kertoi, että viimeisinä viikkoina painoa tuli lähes 2kg/viikko turvotuksen takia. Tuollaiseen ei olisi varaa. Nyt täytyy yrittää olla erityisen tarkka syömisien kanssa. Herkut maistuvat edelleen, mutta kuulemma tässä vaiheessa vauva on erityisen herkkä sokerille ja nostattaa painoaan helposti sen kanssa. Näin kälyä oli neuvottu.

Olen aloittanut sairaalakassin pakkaamisen. Tällä hetkellä pakattuna on luumusoseita ja lakritsia, kirja, yhdet alushousut, liivinsuojia, muutama side, hammasharja ja -tahna, deodorantti ja pesuaineet. Tässäkin on kuunneltu ihanaa kälyä (synnytti kaksi kuukautta sitten samassa sairaalassa). Tarkoituksena on käyttää sairaalan tarjoamia vaatteita, jonka takia mukana on vain yhdet alushousut kotiutumista varten. Liivinsuojia sitä varten, että maito alkaa nousta kunnolla jo sairaalassa (näitä ei ilmeisesti tarjottu) ja kotiutumista varten. Kirja saattaa olla turha, mutta jos vauva joutuukin teholle tms. on ainakin jotain tekemistä mukana. Imetysliivit tulevat vielä mukaan, mutta odottelen vielä niiden saapumista. Kotiutuminen tapahtuu luultavasti samoissa vaatteissa tai sitten mies saa tuoda ne, kuten myös vauvan kotiutumisvaatteet. Ne löytyvät turvakaukalosta. Vauvalle täytyy vielä miettiä toinen vaatesetti, joka on kokoa 50cm. 56cm setti on jo valmiina.

Vielä tosiaan on hankintoja tehtävänä. Lakanoita tarvitaan vauvalle enemmän, niitä kun voi mennä useammat yössä. Samaten "pissasuojaa" eli muovitettua froteeta tarvitaan, tällä hetkellä on vain se mikä tuli äippäpakkauksen mukana. Se on pedattuna äippälaatikkoon, mutta myös vaunuihin ajattelin hankkita ja omaan sänkyyn pienen palasen. Muun muassa tällaisia on vielä jäljellä.

Tänään rv36+4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!