torstai 14. helmikuuta 2013

Puolessa välissä

Nyt ollaan virallisessa puolessa välissä. Todellinen puoliväli tämä tuskin, tällä hetkellä uskon vankasti, että yli mennään.

Aamulla oli siis ultra. Jännitti vietävästi! Tällä kertaa ultrauksen teki hoitaja ja pelkästään vatsan päältä. Aikaa ultraukseen meni noin puoli tuntia. Aluksi katsottiin karkeasti koko vauvaa (kaksi kättä ja jalkaa, selkäranka päättyy siististi). Tämän jälkeen aloitettiin homma kunnolla.

Ensimmäiseksi tarkasteltiin päätä ja aivoja. Talamuksesta, aivolohkoista, ties mistä puhuttiin. Sydäntä tarkkailtiin melko pitkään. Kaikki osat löytyivät, läpät aukesivat samanaikaisesti ja kaikki näytti olevan kunnossa. Munuaisia oli kaksi, ylähuuli oli ehjä (ei siis huulihalkiota), reisiluut olivat saman mittaiset ja kaikki mitä ultrassa nyt voitiin nähdä olivat kunnossa. Voi kuinka paljon tuli asiaa ja kuinka paljon jo unohdin!

Itse ultrassa erotin kyllä vauvan, mutta "lähikuvissa" en kyllä olisi osannut sanoa mistä ruumiinosasta on kyse. No selkäranka nyt oli selkeä. Kauniisti vauva antoi mittailla itseään, mutta olisi vielä lopuksi voinut kääntyä ympäri, jotta kuvista olisi tullut parempi. Noh, tuo mittailu ja rakenteen tutkiminen on tärkeydessään omaa luokkaansa, eivät ne kuvat. Saatiin myös ensimmäinen painoarvio, noin 300 grammaa.

No entäpä se sukupuoli? Lopuksi hoitaja kysyi kurkataanko jalkojen väliin. Kurkkailun tuloksena odotamme pientä poikaa.

Tänään siis rv20+0.

2 kommenttia:

 1. Hei! Nyt uskaltaudun kommentoimaan. Meillä on raskaudet samassa vaiheessa. Täällä mennään myös viikolla 20+0. Ollaan molemmat myös tänään käyneet rakenneultrassa. Me saatiin myös hyviä uutisia niinkuintekin. Ja odotamme molemmat poikia, mikä yhteensattuma! Paljon onnea ja voimia loppuodotukseen. Aion seurata odotustanne ihan loppuun asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Kiva kun uskaltauduit kommentoimaan! Onpa mahtava yhteensattuma! Sitä itsekin mieluiten seuraa suurin piirtein samassa vaiheessa olevia.

   Onnea myös teidän odotukseenne!

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!