maanantai 11. maaliskuuta 2013

Terveisiä neuvolasta

Tänään siis oli pitkästä aikaa käynti neuvolassa. Taas oli neuvolatäti vaihtunut, ehkäpä tämä on pidemmän aikaa. Juteltiin Kela-asioista ja sain mukaani Kelalle toimitettavan todistuksen. Ensi kerralla onkin vuorossa neuvolalääkäri ja sille kerralle tulisi palauttaa EPDS-seula. Eli mielenterveyskysely. Varattiin myöskin aika sokerirasitukseen. Jälleen hieman ketuttaa, että esimerkiksi lääkärin aikoja oli kovin huononlaisesti, keskeyttävät työpäivän ikävästi. Työmatkani on noin 35 minuuttia, joten pelkästään matkoihin menee reilu tunti. Mieluiten ottaisin näitä aikoja joko aamulla tai iltapäivällä, jolloin työpäivä olisi mahdollisimman ehjä. Eikä edestakaisin ajelemista. Mutta ei mahda mitään.

Sokerirasitus on heti pääsiäisen jälkeisenä keskiviikkona. Koska asun suuressa kaupungissa ja sairaanhoitopiiri käsittää myös lähikunnata, sain tämän järjestettyä melko kivuttomasti. Menen naapuripaikkakunnalle, joka on lähempänä työpaikkaa. Ei sitten kestä niin kauaa työpaikalle saapuminen rasituksen jälkeen.

Tietenkin tälläkin kertaa suoritettiin jokakertaisen mittaukset. Viikkoja oli siis 23+4. Suluissa olevat viikolta 15+4.

Paino 68,4kg (63kg)
Verenpaine 113/78 (110/70)
Vauvan syke 130 (150)
Kohdunpohjan korkeus 20 (11)
Sikiön liikkeet ++ (ei aiempaa tulosta)

Tällä kertaa saatiin myös ensimmäinen merkintä kohdunpohjan korkeus -taulukkoon. Siinä mennään tasan keskikäyrällä. Kovasti oli vilkas poika, tovi jouduttiin sykettä metsästämään. Syke kuului heti kun laite laitettiin mahalle, mutta vauva päätti lähteä nopeasti karkuun. Hän lähinnä keskittyi anturin potkimiseen. Ei saisi häiritä niin hirmuisesti.

Äitiyspakkauskin laitettiin tilaukseen, vielä tarvitsee todistus toimittaa Kelaan. Samaten lapsilisähakemuksen näpyttelin netissä. Lisäki soittelin Kelaan ja yritin selvitellä äitiysraha-asioita. Omalla kohdallani tilanne on hieman monimutkainen. Haen äitiysrahaa 6 kuukauden tulojen perusteella, sillä olen valmistunut ja siirtynyt oman alan töihin syksyllä. Ymmärrettävästi tulot ovat nousseet sitten opiskeluajoista. Tämä ei sinänsä ole kovin haasteellista. Mutta. Olen sijainen, jonka työsuhde päättyy aika tarkkaan silloin kun äitiysloma alkaa. Eli yritin selvitellä, että maksaako työnantajani äitiysrahan vai Kela. Ja sopimustakaan ei ole vielä tehty koko kevääksi, asia tosin on suullisesti sovittu. Mutta sijaisuudesta ei vielä ole tehty papereita. Noh, huomenna sitten pomon kanssa keskustelemaan asiasta, että mikä on tarkka sijaisuuden päättymispäivä ja kuka maksaa mitä. Vaikea selittää, mutta onneksi on aikaa selvitellä.

2 kommenttia:

 1. Kovasti onnea!!!

  ps. Blogissani on kiva arvonta käynnissä:
  http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/03/nyt-starttaa-jalleen-uusi-arvonta.html

  Tervetuloa vaikka vain poikkeamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista!

   Ehdottomasti käyn ainakin poikkeamassa :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!