keskiviikko 28. marraskuuta 2012

zzzzzzzz

Johtuneeko raskaudesta, pimeästä vuodenajasta vai kenties molemmista, mutta tällä hetkellä uni maistuu! Tällä hetkellä alan valmistua nukkumiseen siinä 21.00-21.30 aikoihin, yleensä todella väsyneenä. Kympiltä ollaan yleensä jo ihan unessa. Aamulla herätys on kello 6.00 ja päivällä torkutaan sellaiset 1,5h-2h päiväunet. Enemmänkin voisi nukkua.

Neuvolakäynnistä jäi kertomatta, että paljon saatiin kotiin luettavaa. Erilaisten opusten lisäksi saatiin tietenkin maaginen ruokalista, jossa ei itselle tullut kovinkaan suuria yllätyksiä. Ehkäpä pellavansiememet olivat uusi tuttavuus sekä korvasienet. Kummatkaan eivät ole kuuluuneet ruokavalioon, joten ne eivät muutoksia aiheuta. Mutta miten kaikki kielletty houkuttaakaan! Maksalaatikkoa, salmiakkia, lakritsia, juustoja! Tosin maksalaatikkoa saa syödä vähäsen, mutta taidan silti jättää väliin. Ihan varmuuden vuoksi.

Ruokalistan lisäksi saatiin lappunen, jossa on tietoa seulontatutkimuksista. Meidän kohdallamme kyseessä tulee olemaan varhaisraskauden yhdistelmäseula, johon kuuluu niskaturvotusmittaus (NT-mittaus) ja verinäyte. Tämän avulla lasketaan ainakin 21-trisomian eli Downin syndrooman riski. Tämä siis tapahtuu samalla kerralla kuin ensimmäinen ultra. Myöhemmin eli raskausviikoilla 19-21 tehdään vielä ultraääniseulonta. Ultraääniseulonnan tarkoituksena on taas tunnistaa sikiön vaikeat rakennepoikkeamat. Näin lyhykäisesti. Näistä lisää kunhan tutkimukset on tehty ja itsekin ymmärrän ehkä jotain enemmän.

Suun terveydenhuollosta tulisi varata aika, sekä minun että miehen. Tuntuu melko turhauttavalta, molemmat olemme juuri käyneet purukaluston tarkastuttamassa. Kätilön mukaan täällä kuitenkin on muutakin tietoa, tarkoituksena ei ole vain tarkastaa tulevien vanhempien hampaiden kuntoa. Olen kuitenkin hyvin skeptinen tätä käyntiä kohtaan. Toivottavasti olen väärässä.

 
 
Vieläkään en uskalla ajatella blogia odotus-blogina. Vaikka kovasti ajattelin, että ensimmäisen neuvolakäynnin jälkeen voisin päivittää blogin kuvausta. Ehkä sitten ensimmäisen ultran jälkeen... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita! Niissä on blogin suola!